Cultureel Centrum    

Algemeen Recreatie Ontspanning Informatie Links Fotoboek

Up Next

 

Cultureel Centrum Leopoldsburg

Sedert 1980 (officieel erkend in 1982) bezit Leopoldsburg een Cultureel Centrum, gelegen tussen het postkantoor en de kerk O.L.V.-Tenhemelopneming. Het Cultureel Centrum biedt een uitstekende accommodatie voor vergaderingen, een polyvalente zaal en een moderne bibliotheek. Het Centrum is de thuishaven voor vele culturele verenigingen, toneel- en muziek- voorstellingen, diverse tentoonstellingen en creativiteitscursussen.
In 1993 werd het Cultureel Centrum Leopoldsburg door de Vlaamse overheid in een hogere categorie erkend en gesubsidieerd. Met ondersteuning van de gemeente, profileerde het Cultureel Centrum zich de laatste jaren als specialist op het vlak van humor en percussie. 

De polyvalente zaal werd aangepast aan de hedendaagse noden en verbouwd tot een volwaardige schouwburg. Er kwam een hellend vlak, uitgerust met 440 comfortabele zetels. Met een gemiddelde van 228 toeschouwers per voorstelling, behoort de theaterprogrammering tot de beste in Vlaanderen. Het Cultureel Centrum Leopoldsburg is, met zijn regionale functie en bezoekers uit een ruime omgeving, een trekpleister in onze gemeente.

CC Leopoldsburg brengt cultuur in de gemeente Leopoldsburg en de ruime regio! Op het programma staan een vijftigtal avondvoorstellingen waarin we ons profiel duiden in een aantal reeksen 'Comedy Connection' zet oud en nieuw humortalent op de planken. In 'Ongehoorde streken' verzamelen we een bonte stoet van wereldmuziek. De Percussietrein brengt ritme in dit multicultureel aanbod. 'Vlaamse Reuzen' toont wat ons eigen landje te bieden heeft. Maar ook overdag valt er heel wat te beleven in CC-Leopoldsburg! Onze tentoonstellingen zijn tijdens de openingsuren vrij te bezoeken. 'Ogenblikjes' bieden gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar een eerste blik op cultuur. Iedereen die overdag tijd heeft, kan zich laten verwennen tijdens de 'Winterse Middagen'. In allerhande cursussen en workshops staat uw creativiteit op de eerste plaats. CC Leopoldsburg verhuurt eveneens vergaderlokalen, feestzalen, enz.

Adres: 
Kastanjedreef 1a
B-3970 Leopoldsburg
Tel. (011) 34 65 48 
Fax (011) 34 72 66
E-mail: info@ccleopoldsburg.be
Website: www.ccleopoldsburg.be
 

 

[ Cultureel Centrum ] Buurthuis ] Oude Pastorij ] Bibliotheek ] Muziek ] Fanfares ] Folklore ]

Voor alle info over Leopoldsburg contacteer de dienst Toerisme Leopoldsburg of de Gemeente Leopoldsburg.
Voor alle vragen over de website contacteer de webmaster Witters Chris.