Varen    

Algemeen Recreatie Ontspanning Informatie Links Fotoboek

Back Up Next

 

Boottochten

De Limburgse Kempen van de dennenbossen, heide- en zandvlakten kent u wel. Een beetje verrassend misschien, maar ook aan water is er in deze regio geen gebrek. Beken en vennen in overvloed, én een net van kanalen. Over die kanalen vaart ‘de Zander’, een groot en luxueus schip, dat plaats biedt aan zomaar eventjes 100 personen. Al enkele jaren kunt u zo de Kempen ontdekken via zijn bevaarbare kanalen, en dat is een niet te missen belevenis! U kiest daarvoor uit een aantal vaardagen en tussen twee even leuke trajecten:

Ook deze zomer kunt u op pleziervaart over de meest natuurrijke waterwegen van Limburg. ‘De Zander’ vertrekt aan de Kanaalkom in Leopoldsburg om 8u30. Eerst gaat de tocht langs het schilderachtige Kanaal van Beverlo tot aan de Blauwe Kei in Lommel, waar de Zander het kanaal Bocholt-Herentals, alias Kempisch Kanaal, inslaat, richting Bocholt. Hier kiest uw cruiser voor de Zuid-Willemsvaart. Als u 5 uur later in Bree aanlegt, staat een bus klaar die u terug naar Leopoldsburg brengt. Daar parkeren ook de passagiers die de namiddagtocht in omgekeerde richting willen maken, hun wagens. De bus brengt hen om 13u00 naar Bree, waar ze om 13u30 inschepen richting Leopoldsburg.

Prijs:  350 bef per persoon voor de voormiddag- of namiddagvaart + busvervoer, 600 bef per persoon voor een heen- en terugticket

Voor de vaart Dessel – Beringen scheept u om 8u 30 in aan Sas 4 in Dessel. Wat later vaart u over de arm Dessel-Kwaadmechelen, langs o.a. de Molse Meren, Sunparcs en de Olmense Zoo. U geniet van het schitterende en snel wisselende decor op de oevers, maar ook van de passerende boten in alle maten en gewichten. U komt zo op het Albertkanaal, dat u voorbij Tessenderlo voert. Na een tweetal uren meert u aan in Beringen waar een bezoek aan het Vlaams Mijn-streekmuseum en een lekkere lunch op het programma staan. Om 14u00 zit uw vaaravontuur erop, een bus brengt u terug naar uw auto in Dessel. Verkiest u de vaart in andere richting, dan vertrekt u in Dessel om 10u00 met de bus naar Beringen, waar u het Vlaams Mijn-Streekmuseum bezoekt en luncht. Om 14u00 scheept u dan in voor de heerlijke namiddagvaart naar Dessel.

Prijs:  650 bef per persoon voor de voormiddag- of namiddagvaart + busvervoer + bezoek en lunch in het Vlaams Mijn-streekmuseum te Beringen

 • Inlichtingen en inschrijvingen:
  Toerisme Limburgse Kempen
  Kloosterstraat 13
  B-3960  Bree
  Tel: (089) 48 15 79, Fax: (089) 47 39 79
  Email: info@limburgsekempen.be
  Website: http://www.limburgsekempen.be/actief/bootjevaren.htm

 • Jachtclub Leopoldsburg
  Antwerpse Steenweg z/n
  B-3970 Leopoldsburg
  Tel. (011) 40 12 69
  Website : http://www.jkl.be
  Bootverhuur:

  Plezierjacht (18 pers.), De Kempenaar (65 pers.), Kempenland (150 pers.).
  Vertrek- en aankomstplaats te Leopoldsburg, jachthaven.
  Open:
  1/5 t.e.m. 30/9. Reserveren noodzakelijk.
 

Wandelen ] Fietsen ] Natuur ] Sporten ] [ Varen ] Rondritten ]

Voor alle info over Leopoldsburg contacteer de dienst Toerisme Leopoldsburg of de Gemeente Leopoldsburg.
Voor alle vragen over de website contacteer de webmaster Witters Chris.