Sporten    

Algemeen Recreatie Ontspanning Informatie Links Fotoboek

Back Up Next

Accomodaties
Sportclubs

 

Leopoldsburg telt maar liefst een 80-tal sportverenigingen. Bij elke vereniging zijn gemiddeld 95 leden aangesloten. Basketbal, tennis, turnen, voetbal, de wandelsport en zwemmen tellen elk meer dan 200 aangesloten leden. De sportverenigingen bieden 30 verschillende sporttakken aan. Deze cijfers worden sterk beinvloed door enkele clubs die door hun binding met de militairen, over een fraaie infrastructuur beschikken.

Twee Kampse clubs komen uit in de nationale reeksen. ZVC Geleeg Leopoldsburg speelt in tweede nationale zaalvoetbal K.B.V.B. De voetbalclub KFC Excelsior Heppen speelt in vierde nationale.Tot de grote reeks bekende Kampenaren behoren ook twee topsporters: Ingrid Bergmans, absolute wereldtop bij het damesjudo in de jaren tachtig, en tennisspeler Filip Dewulf, vooral bekend om zijn exploten op Roland Garros in 1997 (halve finale) en 1998 (kwart finale).

De sporthal 't Geleeg behoort tot de ruimste en best uitgeruste sportzalen van Limburg en sinds zijn renovatie is De Merel een volwaardig zwembad op maat van onze gemeente. Daarnaast heeft het een ruime speeltuin, fit-o-meter en camping en is het een knooppunt van wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes.
De sportieve Kampenaren en Heppenaren kunnen volledig genieten van de goede samenwerking tussen de gemeente en het leger. Voorbeelden daarvan zijn: de Dagen van het Paard, de Militaire Tennisclub, Target 121, de wandelpaden, ruiterpaden, mountainbikeparcours en de Finse piste, allen gelegen binnen het militair domein.
In 1978 werd Leopoldsburg, als een van de eerste Vlaamse gemeenten, uitgeroepen tot Sportgemeente en zowel in 1992 als in 1993 werd het gelauwerd als Jeugdsportgemeente. De sport wordt sterk gepromoot door o.m. : jaarlijkse sportkampen met watergewenning, zwemlessen, tennisinitiatie..., alsook sportsessies tijdens de middagpauze in de basisscholen en sportactiviteiten gericht op de thuiswerkenden en de senioren.

In 1975 werd de gemeentelijke sportraad opgericht. Hij verstrekt advies aan het College van burgemeester en schepenen inzake sport. Naast de adviesfunctie co÷rdineert de sportraad de gemeentelijke competitieve en recreatieve sportbeoefening. Voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid, het dagelijks beheer van de sportaccommodaties en sportpromotie beschikt Leopoldsburg sinds 1978 over een gemeentelijke sportdienst.

Sportdienst Leopoldsburg
Ca´molaan 118
B-3970 Leopoldsburg
Tel. (011) 40 22 60
Fax (011) 39 22 36
E-mail: sd-leopoldsburg@unicall.be
Open : alle werkdagen 8u30 - 17u00

 

Wandelen ] Fietsen ] Natuur ] [ Sporten ] Varen ] Rondritten ]

Voor alle info over Leopoldsburg contacteer de dienst Toerisme Leopoldsburg of de Gemeente Leopoldsburg.
Voor alle vragen over de website contacteer de webmaster Witters Chris.